Edit

Dobrodošli!

Nalazite se na službenoj web stranici kandidata za gradonačelnika Lepoglave Hrvoja Kovača. Na ovim stranicama možete pratiti aktualnosti iz kampanje, upoznati našeg kandidata i pridružiti se sve većem broju građana koji žele dobre promjene u Lepoglavi.

Javite nam se

društvene gospodarske političke

Lepoglava treba promjene

Lepoglava treba promjene. Treba društvene, gospodarske i političke promjene. Moj program nudi baš to. Umjesto puke kritike, nudim nova načela i mjere za sveobuhvatnu transformaciju dosadašnje lokalne politike u jednom novom, modernom, transparentnom i inkluzivnom pravcu.

Zbog toga, svoj program temeljim
na ovim načelima:

Suodlučivanje

Građani najbolje znaju što treba u njihovoj ulici. Upravljanje gradom mora biti suradnja između građana i gradske uprave.


Demografija

Proaktivna demografska politika ključ je održivosti našeg grada. Poticajna stanogradnja, obrazovanje iznad standarda i aktivne socijalne usluge samo su jedan dio toga.

Učinkovitost

Ne samo ona mene kao gradonačelnika već učinkovite i dostupne javne usluge u Lepoglavi.Dobra ekonomija

Održiva i zelena ekonomija uz nove gradske poticaje pomaže našim poduzetnicima i ostvaruje povoljne uvjete za poslovanje.


Međutim, sve ovo su moja načela na kojima pripremam program za predstojeće lokalne izbore. Ne želim vam nuditi neka gotova instant rješenja koja samo super zvuče već naprotiv, okrenuti cijelu priču i zajedno s vama pripremiti najbolju viziju našeg grada. To ne mogu sam. Zato vas i pozivam da zajedno vratimo lokalnu politiku u ruke građana. U narednim ću vam danima predstaviti cjelovit Program dobrih promjena koji se bazira na ovim načelima i vašim sugestijama. 

Čvrsto se zalažem za otvoreno, uključivo i demokratsko upravljanje Lepoglavom u kojem građanke i građani aktivno sudjeluju u odlučivanju o tome kako će izgledati i razvijati se njihova ulica, kvart, naselje i grad. Na lokalne izbore u svibnju izlazim s programom koji je rezultat konzultacija sa svima vama i koji ocrtava stvarne probleme svih nas. Veliki i megalomanski projekti trebaju biti šlag na sve to, a ne prioritet.

Vjerujem kako ćete prepoznati moju iskrenu ponudu na suradnju za bolju Lepoglavu i kako ćete podijeliti svoja razmišljanja u ovoj jednostavnoj formi.

Hvala vam što ste se uključili u planiranje bolje Lepoglave. Obavijestit ću vas o rezultatima ankete i predložiti najbolja rješenja za probleme
koje ste naveli.